InspiraceLifestyle

#zustandoma: ať vaše fotografie vám zpříjemní tu dobu

Koronavirová infekce donutila náš hektický svět se na chvíli zastavit. Vy také sedíte doma a nechodíte zbytečně ven? Zkuste tu dobu zpříjemnit sobě a vašim blízkým. Naplňte váš domov pozitivními emocemi a přidejte tomu společnému období výjimečnou kvalitu. Jak to udělat? Pomohou vám v tom fotografie! Podívejte se, co s nimi můžete udělat.

Fotografie jsou pro nás důležitými „nosiči“ vzpomínek. Občas stačí jen jeden pohled na romantickou svatební fotku nebo vtipný záběr z prázdnin, aby byl váš den rovnou lepší. Pokud tak tomu je… využijte dobu izolace a věnujte jim pozornost.

Dejte do pořádku snímky z prázdnin

Během posledních prázdnin jste nafotili stovky, možná i tisíce záběrů. Ale našli jste čas i pro jejich uspořadání? Mělo by se vyhodit ty nepovedené nebo špatně nasvícené. Upravit barevné vyvážení. Rozdělit je do správných složek na počítači. Zvolit část k ukázání během nejbližšího rodinného setkání. Všechny ty úkoly vyžadují hodně času. Teď jej právě máte! K tomu snímky z prázdnin přípomenou pouze dobré vzpomínky a vyvolají váš úsměv.

Rozdělte se s blízkými o fotografické vzpomínky

Vyndejte z šuplíků starší fotky – myslíme i ty opravdu staré! Máte třeba někde krabičku s fotografiemi z mládí vaších rodičů nebo dokonce prarodičů? Prohlédněte si je spolu! Ukažte nejmladší generaci, jak vypadal svět před dvaceti, třiceti nebo dokonce šedesáti lety!

Společné prohlížení fotografií jistě přivolá zajímavé vzpomínky a pobídne k diskuzi.

Navrhněte fotoknihu

Pokud máte pořád čas, a fotky vás už pozitivně naladily, teď je chvíle, abyste je uchovali po delší dobu! Dobrým nápadem bude fotokniha. Posaďte se spolu a navrhněte třeba:

  • Fotopříběh celé vaši rodiny. Pamatujte si, že staré papírové snímky můžete klidně naskenovat do počítače (dbejte na nejvyžší kvalitu snímání) a použit je v digitální verzi.
  • Unikátní album se zábavními snímky vašich blízkých nebo kamarádů. Stojí za to najít na mobilech, paměťových kartách a také sociálních sítích nejzajímavější „trapné“ fotky a dejte je do jednoho opravdu výjimečného alba. Budete se všichni smát pokaždé když jej uvidíte!
  • Vzpomínky z prázdnin. Dejte do fotoknihy příběh poslední cesty nebo rovnou několika. K fotkám můžete přidat krátké, vtipné popisky.

Samozřejmě je to jen pár nápadů. Prostě neklaďte meze vaši fantazii a kreativitě. Příprava takového fotopříběhu vám zaručí příjemné odpoledne nebo večer.

Nebojte, příprava fotoknihy je velmi jednoduchá. Stačí vám aplikace Empik Foto, která vám napoví celý postup.

Objednejte fotodárky pro blízké, se kterými se teď nemůžete setkat osobně

V tomto těžkém období nejspíš nevidíte osobně přátele a vzdalenější příbuzné. Stýská se vám po nich a chcete jim to nějak ukázat? Připravte pro ně unikátní fotodárky a pošlete je přímo na jejich adresu. Takový dárek možná potěší někoho, koho teď nemůžete osobně obejmout.

Co zvolit? Máte zde opravdu širokou nabídku. Zvolte třeba:

  • Magnetky na ledničku s fotografií z prázdnin nebo s veselým selfie.
  • Fotohrneček se společným snímkem.
  • Fotografií na hlíníkové desce, která skvělé nahradí fotku v rámečku. Přjemce ji může postavit na stůl ve své home office nebo ji pověsit na zeď.

Inspirací je samozřejmě mnohem více. Povzbuďte vaši kreativitu a zajistěte sobě a blízkým velkou dávku pozitivních emocí. Teď to potřebujete mnohem více než jindy.

Share: