Inspirace

Jak zorganizovat fotografie a vzpomínky pomocí fotoknih

fotokniha1.

Příběh vaší rodiny lze vyprávět prostřednictvím cenných fotografií vašich vzpomínek ze školy, dlouho očekávaných dovolených a oslav narozenin, které sbíráte v průběhu let. Pokud vám ale v telefonu, počítači a dalších zařízeních zůstane přeplněné složka fotek s velmi malým počtem vytištěných kopií, nikdy si své fotografie neužijete tak, jak byste měli! Když se trošku budete věnovat organizaci svých digitálních vzpomínek, umožní vám to tyto poklady využít naplno. Dobrou zprávou je, že máme skvělé tipy a triky pro správu rozsáhlých sbírek digitálních fotografií a systém pro organizování životních událostí pomocí vzpomínkových fotoknih, takže můžete snadno znovu prožít své oblíbené okamžiky, kdykoli budete chtít.

Nejlepší způsob, jak si zorganizovat digitální fotografie

Pokud je váš digitální archiv fotografií obrovský nebo neorganizovaný, najít ty nejlepší fotografie pro fotoknihu nebo leporelo se může zdát jako nesplnitelný úkol – a nejste sami. Proto jsme shrnuli některé z nejlepších tipů, jak uklidit a uspořádat digitální fotografie a vytvořit fotoknihu.

ako vytvorit fotoknihu

1. Uspořádejte své fotografie na jedno místo

Pokud máte tisíce fotografií roztroušených po různých zařízeních, ať už je to v cloudu, na ploše počítače nebo notebooku, na SD kartě vašeho fotoaparátu nebo na iPhone, může být frustrující si nepamatovat, kde jsou vaše oblíbené kousky, když se pokoušíte vytvořit fotoknihu . Chcete-li zabránit tomuto šílenému vyhledávání, začněte reorganizaci přenesením všech svých fotografií na jedno místo. Může to být složka na vašem notebooku, služba online úložiště, jako je naše mobilní aplikace, nebo externí pevný disk.

Má to dvě hlavní výhody. První, nebudete muset během příprav měnit svůj organizační systém, protože jste našli nečekanou vzpomínku třeba z oslavy. Druhá, jakmile budete mít zaveden jeden systém, nebudete muset aktualizovat více zařízení nebo programů pokaždé, když budete chtít uložit jeden obrázek. Uspořádáním fotografií na jednom místě ušetříte čas a energii a zmizí nepořádek – samá pozitiva.

fotokniha

2. Vytvořte vlastní archivační systém

Jaký je nejlepší archivační systém? To bude záviset na tom, jaký typ fotografa jste a na počtu fotografií, které pořídíte. Pokud fotografujete pouze na rodinných setkáních, jako jsou narozeniny, promoce či svatby, pravděpodobně můžete vytvořit samostatnou složku pro každou událost, ale pokud jsou vaše fotografické objekty široké, budete potřebovat něco složitějšího.

Budete muset vyvinout osobní archivační systém, který splní vaše jedinečné potřeby. Nejprve uvádíme několik hlavních pravidel:

  • Vytvářejte složky podle roku a příležitosti, abyste měli místo pro každý obrázek, který má pro vás smysl. Přidávejte fotografie do příslušných alb průběžně – je mnohem snazší je najít tam, než v paměti vašeho fotoaparátu.
  • V každé roční složce vytvořte podsložky, které sledují časovou osu. Přemýšlejte o měsících, ročních obdobích nebo školních pololetích. Mohou být také uspořádány podle konkrétních témat, jako jsou události, aktivity, výlety, koníčky nebo krajiny.
  • Pokud jsou vaše fotografické zájmy různorodé, možná budete muset vytvořit složku pro každý druh. Jeden pro rodinu, jeden pro fotografii přírody a druhý pro umělecké kompozice.
  • Uspořádejte své nejlepší záběry pro konkrétní osoby, abyste snadno udělali dárky pro své blízké. Vytvoření alba pro všechny skvělé lidi ve vašem životě na začátku roku (babička + děda, tety + strýcové, přátelé atd.), pomáhá shromažďovat fotografie, které se jich týkají, abyste jim mohli pohodlně poskytnout smysluplný dárek.

fotokniha1

3. Najděte ty nejoblíbenější

Vymažte všechny snímky, které jsou rozmazané, náhodně vyfocené, mají zavřené oči nebo jsou špatně osvětlené. To vám pomůže trávit čas úpravami fotografií, které máte nejraději a také Vám pomůže cítit se méně přetížen, když přijde čas vybrat si z jakých obrázků chcete fotoknihu vytvořit.

4. Vytiskněte je

Nyní, když jste své obrázky uspořádali, je čas sklízet plody vaší tvrdé práce. Vezměte své oblíbené obrázky, nechte je zarámovat nebo proměnit ve fotoknihy a vystavte je doma.

Pokud plánujete vytvoření roční fotoknihy, vytvořte složku pro každý rok, na kterém pracujete a podsložky, kam umístíte své oblíbené obrázky vhodné do fotoknih. Navrhujeme tyto podadresáře rozdělit podle měsíce, období a/ nebo speciální události (nebo nahlédněte do některých zábavných kategorií, které navrhujeme dále v tomto příspěvku), což vám nakonec pomůže uspořádat si nápady, až nastane čas začít tvořit.

fotokniha8

Jak vám fotoknihy mohou pomoci organizovat

Zaměřili jsme se na digitální organizaci, protože tak dnes většina lidí interaguje s fotografií, i když existuje ještě kreativnější způsob, jak vyčistit vaše nejcennější fotografie a fotografické vzpomínky. Leporela jsou elegantním způsobem, jak toho dosáhnout. Mohou být tematicky zaměřeny na dovolenou, rodinné oslavy nebo experimentální práce. Ať na vás promluví cokoli, dobře navržená fotokniha vám nabízí jak strukturu, tak uměleckou svobodu v tom, jak si chcete tyto okamžiky uspořádat.

fotokniha1.

Vyberte téma fotoknihy

Když je čas na vytvoření knihy, zkuste nejlepší motivy fotoknih. To je dobrý způsob, jak zachovat jednotný design v celé vaší fotoknize. I když se to může časem vyvíjet, dodržování jednoho tématu spojuje všechny vaše obrázky a vzpomínky v jeden celek. Zde jsou některé běžné nápady na témata, která by se mohla hodit:

  • Svatební fotoknihy
  • Fotoknihy z dovolené
  • Prázdninové / sezónní fotoknihy
  • Sportovní fotoknihy
  • Fotoknihy o přátelství

Vyhledejte podobné prvky a motivy na fotografiích, které jste již vybrali a seskupte je dohromady. Naše šablony fotoknih mají zabudovaná témata, která tento proces zjednodušují. Máte-li pochybnosti, snažte se to zjednodušit. Méně je opravdu více! Nechte mluvit fotografie.

fotokniha2.

Přidejte text

To, že vytváříte fotoknihu, ještě neznamená, že nemůžete přidat text. Je to skvělý způsob, jak vyprávět svůj příběh a uspořádat si vzpomínky. Zatímco obrázek má hodnotu tisíce slov, váš text pomáhá spojit vše dohromady. Mohlo by to vzbudit vzpomínku na něco, co jste již zapomněli, a pomáhá to vyplnit prázdná místa, která fotografie nemohou sdílet.

Ke sdílení konkrétních témat použijte tučná záhlaví. Zvažte možnost objednání fotoknih, které můžete uspořádat podle data nebo události. Například „Rodinná dovolená“ vám připomene, že tato fotokniha si má pamatovat oblíbený výlet, který jste podnikli všichni společně. Kromě toho přidejte hlášky, citáty nebo jiný užitečný text, který odpovídá námětu. Můžete přidat deník o tom, co vaše rodina dělala během daného dne vaší cesty. Můžete také sdílet svá rande, umístění nebo vtipnou poznámku. Buďte kreativní a vyprávějte svůj příběh.

fotokniha3.

Užívejte si své fotografie znovu a znovu

Udělat si čas na uspořádání svých fotografií je neocenitelná investice a dárek, který si vy a vaši blízcí budete vážit po další generace. Vývoj systému pro vystavení fotografií prostřednictvím fotoknih pomáhá přemístit vaše oblíbené vzpomínky z digitálních archivů – před vaše oči – tam, kde by měly být!

Balení

Navrhování vlastních fotoknih umožňuje snadnou a zábavnou organizaci fotografií. Přejdete od zahlcenosti k radosti! Fotokniha je také jedním z nejvíce promyšlených nápadů na vánoční dárek. Jedná se o jedinečný, vysoce přizpůsobitelný designový projekt, který ukáže vaše nejlepší fotografie.

album1

Share: