Inspirace

Jak vytvořit nástěnnou fotokoláž

kolaz6

V každém domě se najde místo: zeď, která potřebuje trochu lásky. Vytvoření nástěnné koláže z fotek je snadný a zábavný způsob, jak zaplnit prázdné místo na velké zdi tak, aby každá místnost byla zcela zařízená. Koláž můžete použít k vystavení vašich koníčků, lidí na kterých vám záleží, nebo jen obrázků, z kterých máte radost. Nástěnná fotokoláž nabízí způsob, jak začlenit váš osobní vkus do vašeho domácího stylu a dekorace. Podívejte se níže na naše jedinečné nápady na nástěnné koláže. Zde naleznete také tipy a triky, jak jednoduše stvořit tento snadný ,,udělej si sám” projekt.

 

  • Tipy pro výběr nástěnného umění pro vaši koláž
  • Plánování rozložení nástěnné koláže
  • Kam umístit nástěnnou fotokoláž
  • Jak pověsit nástěnnou koláž

Tipy pro výběr umění pro vaši koláž

Nejlepší rada, kterou každý potřebuje pro výběr perfektního uměleckého díla na zeď, je tato: vyberte si to, co se vám líbí. Toto je vaše příležitost postupně zaplnit každou zeď věcmi, které máte rádi. Zaměřte se na rodinu a přátele, své koníčky nebo vášně nebo jednoduše na obrázky, které k vám promlouvají. Níže najdete tipy, jak si vybrat vlastní umělecké motivy na zeď, spolu s nápady na nástěnnou koláž pro promíchání a přizpůsobení různých velikostí, textur a materiálů.

kolaz

Najděte svůj výchozí bod

Máte obraz, tisk nebo fotografii, kterou absolutně milujete? Máte-li v ruce nějaké vámi ceněné kousky, jste připraveni začít. Pokud ne, najděte něco, co k vám promlouvá. Něco, co chcete, aby vyzařovala tato část místnosti. Nebo dokonce něco, co vám na tváři vykouzlí úsměv. Ať už si vyberete cokoli, právě tento kousek může být kotvícím bodem, který můžete použít jako základ pro svou novou nástěnnou koláž.

Vyberte umění na zeď podle velikosti

Při výběru grafiky pro nástěnnou koláž použijte vaši představu o velikosti, kterou hledáte v místnosti. Mnoho lidí považuje za jednodušší začít s většími kousky a postupně zmenšovat. Umělecké tisky a prémiové plakáty pokrývají velkou plochu a skvěle fungují jako pozadí pro vaši koláž. Hledejte výtisky, které odpovídají ostatní dekoraci v místnosti, aby se barvy navzájem nerušily. Pro koláž můžete přidat tak hodně nebo tak málo plakátů nebo výtisků, kolik jen chcete.

kolaz1

Vyberte médium

Skvělá věc při navrhování vlastní koláže na zeď je, že můžete kombinovat různá média dohromady. Můžete kombinovat sbírky obrazů na plátně, dřevěné cedule, dekorativní desky a možná i pár parohů, které se nějakým způsobem spojí a vytvoří krásnou jedinečnou nástěnnou koláž. Pokud hledáte jednotnější vzhled, můžete vymyslet koláž složenou pouze z fotografií. Možnosti jsou v podstatě nekonečné!

Držte se tématu

Za jakým tématem jdete? Co chcete, aby to vyzařovalo? Chtěli byste vidět úhledné řady podobných děl, nebo chcete uspořádat eklektické obrazové galerie, které předvádějí různá díla? Nástěnné koláže, které mají ústřední koncept, vždy mají upravenější a sjednocenější vzhled než ty, které hlavní myšlenku nemají. Vyberte si oblíbené téma (pláže, botanické obrázky, neutrální paleta barev, rodinná dovolená nebo inspirativní citáty) a pro vizuální dojem měňte rámečky obrázků a velikosti. Se stejným námětem vypadá zeď upraveně.

kolaz2

Najděte inspiraci v naší sbírce umělecké knihovny

Naše Knihovna umění obsahuje nápady, které jsou ideální pro vytvoření nástěnných koláží. Jediné, co musíte udělat, je vybrat produkt, který chcete upravit, kliknout na „Přidat fotografie“, poté vybrat Knihovnu umění a přidat svůj oblíbený obrázek nebo vybrat z našeho designu. Tato kolekce obsahuje citáty, vzory, pozadí, svatební a sváteční motivy, fotografie a další.

Plánování rozložení nástěnné koláže

Než na zeď přiděláte svůj první obrázek, uspořádejte si koláž na podlaze. Získáte tak představu o tom, jak se fotografie navzájem překrývají. Pokračujte v experimentování s rozvržením, dokud nejste spokojeni. Poté vyfoťte rozložení do telefonu, abyste nezapomněli na své uspořádání pro případ, že byste byli vyrušeni nebo potřebujete přesunout fotografie uprostřed projektu.

Pravidlem palce je, aby byly obrázky zavěšené ve výšce očí. Pokud tedy máte menší koláž, můžete zkusit udržet její střed v úrovni očí. Pokud máte velkou koláž, můžete experimentovat s rozvržením, které nejlépe vyhovuje vašemu prostoru. Zde je několik nápadů na rozložení koláže na zdi, které vám pomohou začít:

  • Obdélníková koláž na stěnu: Pokud chcete mít koláž uspořádanou, vytvořte obdélníkový tvar. Umístěte prvky své koláže vedle sebe vytvořte obdélníkovou koláž.
  • Diagonální koláž: Pokud máte dostatek fotografií a plakátů k pokrytí většiny zdi, zkuste nalepit obrázky v diagonální linii. Toto uspořádání bude vypadat dynamičtěji než jen horizontální tapetování poloviny stěny.
  • Nástěnná koláž: Překryjte položky ve své koláži, abyste získali eklektičtější vzhled. Kombinujte prvky své koláže lepením fotografií a výřezů dohromady a vytvářejte zajímavé překryvy.
  • Koláž ve tvaru mraku: Chcete-li přidávat do své koláže další díly, vytvořte tvar mraku. Nenechte vnější okraje koláže tvořit přímku. Pokud chcete do koláže přidat další věci, můžete nové prvky snadno umístit kolem dokola.

kolaz3

Kam umístit Koláž z fotografií

Na rozdíl od obecné představy nemusí být nástěnná fotokoláž vždy pověšena na hlavní zdi v obývacím pokoji nebo ložnici. Můžete ji použít k vyplnění téměř jakéhokoliv prázdného prostoru – ať už jde o rohy, předsíň, jako nástěnnou malbu v koupelně, kolem rámu dveří, za čelo postele nebo na stěny vedle schodů. Další skvělé místo pro vytvoření nástěnné koláže je místo na zdi kolem televize. Díky tomu je televizní stěna vizuálně přitažlivější a méně bolestivá pro oči, zvláště když je televizor vypnutý.

Jak pověsit nástěnnou koláž

Existuje mnoho různých způsobů, jak zavěsit koláž na zeď. S našimi tipy níže zjistíte, co je pro vaši nástěnnou fotokoláž nejvhodnější.

Hřebíky nebo háčky

Pokud umisťujete vlastní zarámované fotografie nebo výtisky na plátně, použijte hřebíky nebo háčky na obrázky. Pomocí tužky označte místo na zdi, kam chcete obrázky pověsit. Zatlačte hřebík nebo položte háček na místo tak, aby visel asi půl centimetru od zdi. Pověste svá umělecká díla na hřebík nebo háček tak, aby nebyl křivý a pokračujte i se zbylými fotografiemi.

kolaz4

Páska nebo lepící guma

Vyzkoušejte oboustrannou pásku pro nezarámované obrázky a vlastní plakáty. Odlepte pásku z dávkovače a nalepte ji do rohů vašich fotografií nebo plakátů. Poté přitiskněte obrázek na zeď a promačkejte rohy, abyste zajistili, že páska dobře drží. Pro ozdobnější vzhled můžete fotografie připevnit na zeď pomocí ozdobné barevné pásky washi. Pokud máte texturované stěny, sáhněte po snímatelné a opakovaně použitelné lepící gumě na plakáty.

Připínáčky

Pokud vám nevadí souhvězdí drobných děr v sádrokartonu, připevněte koláž pomocí velkých barevných připínáčků, které dodávají rozměr a vizuální zajímavost. Přidržte obrázek proti zdi a zatlačte jeden z připínáčků do horního rohu. Než připevníte další špendlík do druhého horního rohu, ujistěte se, že je váš obrázek rovný, pokud chcete mít i rovný okraj.

kolaz5

Foto dlaždice

Naše nové foto dlaždice jsou lehké kovové tisky prvotřídní kvality, které snadno visí na vašich stěnách bez potřeby hřebíků, nářadí nebo nepořádku. Pohybujte s nimi pomocí našich pokročilých lepících proužků, a tím vytvořte nástěnnou koláž s nekonečným množstvím kombinací. Personalizované foto dlaždice vám umožní vytisknout vaše oblíbené momenty a proměnit je v samolepicí a znovu přelepovací nástěnné umění.

Závěrečné myšlenky

Nástěnná koláž z obrázků je snadný projekt, který do vašeho domova přinese vizuální vzrušení ze všeho, co máte rádi. Ať už proměníte v nádherné nástěnné umění své každoroční fotografie dětí, nebo budete kreativní a uděláte foto desku pro každého člena rodiny, vezměte svou lásku k milovaným vzpomínkám a vytvořte krásnou galerii. Shutterfly má stovky možností, jak kombinovat, sladit a spojit vaše oblíbené vzpomínky.

Zajímavé také:

  • Dětské nástěnné umění
  • Vícepanelové nástěnné umění
  • Kuchyňské nástěnné umění
  • Inspirativní nástěnné umění
  • Moderní nástěnné umění
  • Ložnicové nástěnné umění
  • Vertikální nástěnné umění

kolaz6

Share: