Inspirace

Jak vytvořit jedinečný osobní kalendář

kalendar

Na začátku nového roku mnoho lidí často ztrácí pojem o čase. Se všemi těmi vánočnímí oslavami, večírky, novými cíli a dalšími důležitými událostmi může ztráta přehledu o čase znamenat, že přijdete o důležité události a data. Jsme tu, abychom vám pomohli. Chceme vám pomoci spravovat váš čas a rozvrh pomocí jedinečného a osobního kalendáře. Nejen, že jsou užitečné a dekorativní, ale tyto fotokalendáře se hodí také jako památka. Až budete připraveni začít tvořit, jednoduše přejděte do sekce níže.

Co je osobní kalendář?

Fotokalendář je formát ročního kalendáře, který obsahuje vaše oblíbené fotografie. Kalendář tradičně začíná Novým rokem a končí Silvestrem. Tyto kalendáře jsou vytvořeny vašimi vlastními fotografiemi ve vámi zvoleném rozvržení. Tyto vysoce kvalitní fotografie mohou zahrnovat snímky z předchozího roku, důležité události a fotografie blízkých.

kalendar

Typy kalendářů

Ať už tyto kalendáře plánujete jako fotodárky, pro osobní použití nebo dokonce pro svou domácí kancelář, je důležité najít tu správnou šablonu. Následující druhy kalendářů vám v tom pomohou. Vyberte si svůj oblíbený typ kalendáře z níže uvedených nebo navrhněte vlastní.

1. Nástěnný kalendář

Jedná se o nejtradičnější ze všech typů kalendářů. Nástěnný kalendář, jak lze vytušit z jeho názvu, se obvykle zavěšuje na zeď nebo na dveře. Kalendář má obvykle rozměry 30 x 30 cm a obsahuje nejméně dvanáct stránek, jednu pro každý měsíc. S každým novým měsícem je představeno nové a jedinečné rozvržení fotografií.

kalendar1

2. Rozložení stolního kalendáře

Stolní kalendář je skvělou volbou pro ty, kteří mají vyhrazenou kancelář nebo pracovní prostor. Pokud hledáte skvělý dárek pro spolupracovníka, tento nápad se vám určitě bude hodit. Fotokalendář s trojúhelníkovou základnou, který stojí volně na rovném povrchu, vypadá skvěle téměř na každém pracovním stole.

kalendar2

Jak vytvořit vlastní kalendáře v šesti krocích

Jste připraveni začít projektovat? Jakmile si vyberete typ kalendáře z výše uvedených, je čas začít. Postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

  1. Vyberte šablonu návrhu. Vyberte si z desítek designů v naší knihovně, dokud nenajdete ten, který odpovídá vašemu osobnímu stylu nebo interiéru. Po výběru přejděte k dalšímu kroku.
  2. Vyberte velikost a počáteční měsíc. Co nejlépe odpovídá vašemu rozvržení zdi a časové ose? Většina lidí obvykle začíná v lednu a končí v prosinci. Pokud si však vytváříte kalendář na školní rok nebo podobně, možná budete chtít začít jiným měsícem. Kromě toho se ujistěte, že váš kalendář není ani příliš velký ani příliš malý.
  3. Nahrajte své fotografie. Plánujte dopředu a ujistěte se, že jsou všechny fotografie, které chcete použít, nahrány a ve vysoké kvalitě. Tento krok vám pomůže omezit nepříjemnosti během procesu. Projděte si knihovnu v telefonu, příspěvky na Instagramu či Facebooku nebo online úložiště, kam jste si možná uložili důležité fotografie. Jakmile najdete všechny své oblíbené fotografie, jednoduše je nahrajte na svůj účet Shutterfly. Jakmile je nahrajete do své knihovny Shutterfly, nezapomeňte je přidat do svého projektu kalendáře.
  4. Dodejte mu osobní styl. Je čas začít tvořit. Vyberte si z řady návrhů rozvržení pro každý měsíc zvlášť, které nejlépe odpovídají vašim fotografiím a stylu. Mezi další možnosti přizpůsobení patří úpravy fotografií, formátování textu a výběr stylu. Během této doby nezapomeňte přidat jakékoliv poznámky, ozdoby nebo barvy, které chcete.
  5. Ukázka. Po dokončení návrhu si prohlédněte kalendář a ujistěte se, že vše vypadá správně. Nyní je také čas vybrat si k objednávce jakékoli doplňky, jako jsou samolepky nebo dárkové pouzdro.
  6. Objednejte!

kalendar3

Tipy pro vytvoření osobního kalendáře

Hledáte několik tipů na poslední chvíli před vytvořením jedinečného kalendáře? Pokud ano, nezapomeňte se podívat na naše rady a tipy níže:

  • Vytvořili jste nedávno fotoknihu? Pokud ano, zvažte využití některých svých oblíbených fotografií z této fotoknihy ve vašem novém osobním kalendáři. To platí také pro vánoční přání, výtisky fotografií a příspěvky na sociálních sítích. Nezapomeňte prohledat všechny své minulé projekty a najít nezapomenutelné fotografie, které vám možná unikly.
  • Před objednáním znovu zkontrolujte svůj kalendář. Nechcete, aby se váš nový kalendář tiskl s překlepy nebo fotografiemi nízké kvality, které byste mohli snadno zachytit při poslední kontrole.
  • Pokud plánujete poslat osobní kalendáře blízkým k Vánocům , nezapomeňte připojit i vánoční přání a sladěné štítky s adresami. Kompletní vánoční balíček zaručeně vyrazí dech přátelům i rodině.
  • Zvažte objednání i samolepek, které ladí k vašemu kalendáři. Můžete je použít k označení důležitých událostí, jako jsou svatby, oslavy a narozeniny.

kalendar4

Závěrečné myšlenky na vytvoření vlastního kalendáře

Pokud se vám líbil náš přehled informací o tom, jak vytvořit osobní kalendář, a hledáte další inspiraci, máme pro vás řešení. Určitě si přečtěte naše rady ohledně nápadů na rodinné kalendáře a kalendáře na zakázku.

Share: