Navádět

Jak udělat koláž z fotek

Zkuste své fotografie zakomponovat do zajímavých koláží, které jsou velkým trendem a krásně oživí stěny vašeho domova. Nechte se inspirovat naším návodem.

Vybíráme téma pro koláž z fotek

Pomocí série snímků můžete vytvořit krátký příběh nebo najít jejich společný rys, na který koláž zaměříte. Mohou to být různá místa, které jste procestovali, fotografie s vaším partnerem a dětmi focené vždy po roce nebo třeba jen několik snímků vašich oblíbených květin.

Vhodný program pro koláž z fotek

Vaší fantazii se nemusí klást žádné meze, do koláže můžete přidávat různé texty, obrázky či data, kdy byly fotografie pořízeny. Stačí mít jen vhodný program. Které programy jsou na to nejlepší? Velmi rychlé a pohodlné jsou programy, které jsou on-line. Nemusíte nic stahovat a vaši koláž si vytvoříte velmi snadno. Stačí jen nahrát vaše fotografie a můžete začít tvořit. Mnoho programů je zdarma, ale pokročilé funkce už jsou placené. Mezi námi ověřené on-line programy pro úpravu fotek, které zvládnou vytvořit hezké koláže patří BeFunky, Fotor nebo třeba FotoJet.

Tisk koláže z fotek

Nahráli jste do programu fotky, vybrali vhodnou šablonu, filtr, texty a obrázky. Vytvořili jste si koláž přesně podle vašich představ a nyní vás už čeká jen tisk. Kvalitní tisk  je základem pro to, aby vaše koláž vypadala dobře. Proto je potřeba si ještě před samotnou tvorbou koláže důkladně rozmyslet, jak velký formát papíru pro tisk zvolíte, a uzpůsobit tomu rozlišení vašeho díla a především kvalitu použitých fotek.

Dárkové předměty s vaší koláží z fotek

Vaše koláž se může stát i krásným dárkem pro vaše blízké. Obyčejná fotka je nuda, ale zajímavá koláž, která ozdobí hrníček, tričko, pouzdro na mobil, tašku, polštář nebo puzzle, se může proměnit v krásný dárek. Výrobu originálního dárku si pak můžete nechat vyrobit on-line u nás v  EmpikFoto .

 

 

Share: