Inspirace

Tipy na kreativní dárky pro děti

V dnešní době, kdy jsou děti zaplavené hračkami, lákají je chytlavé počítačové hry nebo chytré mobilní aplikace, jim stále můžete věnovat něco, co v nich rozvíří kreativitu. S takovými dárky budou děti moci tvořit, nechat proudit svou fantazii a užít si trochu té aktivní zábavy. A radost z vlastnoručně vytvořeného díla je veliká. Přinášíme vám pár tipů, jak obdarovat vaše nejmenší kreativními dárky.

1.      Omalovánky na plátně

Děti se mohou cítit jako malíři, když jim darujete speciální omalovánky na tisk. Jsou to omalovánky natisknuté na plátno. Prodávají se i se speciálními barvičkami. Výsledek svého snažení si umělci poté vystaví a budou se cítit jako opravdoví malíři. Mohou pozvat maminku, tatínka, babičku i strýčka na výstavu. Existuje mnoho motivů pro vaše omalovánky k vytisknutí – zvířata, květiny, auta. Plátna s omalovánkami jsou v různých velikostech od 30 x 30 cm po 70 x 70 cm. Až tedy budete hledat omalovánky pro děti k vytisknutí, můžete zapomenout na klasický papír a zkusit něco zajímavějšího. Takový dárek bude rozhodně vyčnívat ze záplavy obyčejných hraček.

2.      Obrázky na vyškrabávání

Dalším uměleckým dílem se mohou stát speciální obrázky pro vyškrabávání. Jsou to barevné obrázky překryté speciální tmavou plochou. Děti k nim dostanou špachtle, kterými tmavou vrstvu odkrývají a vytvářejí tak originální obrazce. Hotové dílo si mohou vystavit a přidat do své kreativní sbírky. Můžete pořídit větší obrázky určené přímo k pověšení, nebo celé bloky, kde mohou děti vyškrabávat dokola a dokola.

3.      Ozdobené fotovzpomínky

Propojte dětskou tvořivost se vzpomínkami. Můžete dětem připravit vše potřebné pro tvorbu vlastního originálního fotoalba nebo třeba rámečku. Když vyvoláte rodinné fotografie, nebo fotografie dětí z jejich prvních let, koupíte jim album na tvorbu scrap booku a přidáte spoustu pastelek, samolepek nebo třpytek, děti se do toho ponoří, budou lepit, stříhat, kreslit a vytvoří si své vlastní album se vzpomínkami. K tomu se budou vracet už celý život. Stejně tak se mohou pustit do zdobení rámečků. Obyčejné dřevěné rámečky mohou děti pomalovat nebo polepit a vystavit si je v pokojíčku. Spojí tím vlastní umění a nenahraditelné vzpomínky.

4.      Spojovačky, bludiště a rébusy

Pro dlouhé zimní večery mohou děti vystřídat koukání na filmy vyplňováním různých kreativních hádanek nebo omalovávání. K dostání je nespočet různých knih se spojovačkami, kde děti musí propojovat postupně čísla a vznikne tak obrázek, nebo se zapeklitými bludišti. Najdete také mnoho sešitů s omalovánkami, od pohádkových po různé světové památky nebo veliké mandaly. Pokud si nevyberete, můžete si vyhledat různé vaše oblíbené obrázky na jako omalovánky na tisk a vytvořit vlastní knížky pro malé kreslíře.

Kreativitě se meze zkrátka nekladou a uvidíte, že vás když necháte dětskou fantazii tvořit, rozhodně vás překvapí.

Share: