Inspirace

Jak požádat o ruku v 6 snadných krocích (plus tipy, jak na to).

zasnubenie

Žádost o ruku vaší drahé polovičky je velkým krokem ve vašem vztahu. Bez ohledu na to, jak dlouho jste spolu, je to rozhodně monumentální okamžik. Abyste mohli položit otázku s naprostou jistotou, vytvořili jsme šest jednoduchých kroků k dokonalé žádosti o ruku.

Potřebujete inspiraci, jak a kdy požádat o ruku? Žádný problém! Uvádíme 12 nejlepších a nejvýznamnějších způsobů, jak požádat svou lásku, abyste spolu strávili zbytek života. Ať už je to během krásného západu slunce na horách nebo v parku, kde jste se poprvé setkali, udělejte z vaši žádosti o ruku nezapomenutelný okamžik, na který budete oba navždy a s vděčností vzpomínat. Až bude po všem, podívejte se na naše kreativní nápady na oznámení o zásnubách, které můžete použít při oznamování této velké novinky svým blízkým.

1. Buďte si jist, že jste ,‚tím pravým”!

Než začnete přemýšlet, že se vyslovíte, je důležité, abyste si byli jisti, že drahou polovičku milujete. Pokud ji považujete za svoji jedinou spřízněnou duši, pokračujte k dalšímu kroku.

zasnubenie

2. Ujistěte se, že řekne ano

Měli byste si být zcela jisti, že osoba, kterou se chystáte požádat o ruku, řekne ano. To ale neznamená, že musíte překvapení úplně zničit. Je však bezpečné si předem promluvit o vaší společné budoucnosti a o vašem názoru na manželství obecně. Tím si vytvoříte bezpečnější vztah do budoucna a posílíte své sebevědomí.

3. Požádejte o svolení rodiče

Pokud je vaše polovička a její rodina tradičnější, požádejte nejdříve rodiče o svolení k svatbě s jejich dítětem. Je to nejen úctyhodné gesto, ale také vám jistě přidá body a zlepší vztah s budoucími tchánovci.

zasnubenie1

4. Najděte perfektní prsten

Některé páry dávají přednost výběru zásnubních prstenů společně. Pokud dáváte přednost tomu, aby tomu nechyběl prvek překvapení, požádejte svou polovičku, aby navrhla možnosti a umožnila vám učinit konečné rozhodnutí, když není s vámi. Ujistěte se, že ať už vyberete jakýkoliv prsten, bude se líbit tvarem, velikostí a barvou. Zvažte i vlastní gravírování, které dodá jedinečnosti.

5. Rozhodněte se, kdy a kde chcete požádat o ruku. 

Našli jste ,,tu pravou”, našli jste prsten – teď už jen najít to správné místo!  Níže uvádíme některá z nejlepších a nejoblíbenějších míst, která vám pomohou najít to pravé. Nezapomeňte, že se bude jednat o příběh, který se bude vyprávět po mnoho let, takže místo a čas jsou klíčovými prvky žádosti o roku.

zasnubenie2

6. Vyslovte otázku

V neposlední řadě si klekněte na jedno koleno a požádejte svou lásku, aby si vás vzala. Možná jste trochu nervózní, ale pokud budete postupovat podle našich kroků, určitě dostanete odpověď, kterou očekáváte!

Jakmile se už rozhodnete, že se chcete vyslovit, pak je zábavnou částí rozhodnutí to, jak to chcete celé udělat. Ať už se rozhodnete požádat o ruku v pohodlí domova nebo naplánujete propracovanou skupinovou akci, vaše láska určitě ocení každé romantické gesto. Inspiraci najdete v našich 13 nápadech na romantické žádosti o ruku.

zasnubenie3

Požádejte o ruku v den, který je pro vás důležitý

Sdílíte vy a vaše láska stejný oblíbený svátek? Zvažte, zda si ten sváteční čas nezpestřit tím, že požádáte o ruku na Vánoce, Nový rok nebo třeba Velikonoce. Můžete také požádat o ruku na narozeniny nebo společné výročí.

Požádejte o ruku v oblíbené restauraci

Vaše drahá polovička si svou oblíbenou restauraci zamiluje ještě víc, když jí tam položíte tuto zásadní otázku. Překvapte ji a poklekněte na jedno koleno poté, co sníte svůj oblíbený pokrm. Určitě to bude velké překvapení.

zasnubenie4

Připravte romantický piknik

Sbalte krásný piknikový koš se sektem, čerstvým ovocem a fantastickými sýry. Připravte piknik uprostřed svého oblíbeného parku, kde si můžete užít odpoledne na slunci. Po otevření láhve vína navrhněte nejdříve přípitek a poté navrhněte společný život.

Zapojte rodinu a přátele

Udělejte z velké chvíle rodinnou záležitost. Nechte své blízké držet ceduli s nápisem „Vezmeš si mě?“, když vy a vaše polovička dorazíte na rodinné setkání.

zasnubenie5

Udělejte si speciální výlet

Plánujete se svou láskou společnou dovolenou? Ať už se jedná o tropickou dovolenou nebo výlet po Evropě, žádost o ruku na dovolené bude ještě nezapomenutelnější. Jen si nezapomeňte zabalit prsten!

Žádost v zábavním parku

Je vaše láska v srdci pořád dítětem? Zvažte možnost žádosti v Disneylandu nebo v jejím oblíbeném zábavním parku. Tím tomu přidáte to správné kouzlo. V rámci přípravy se ujistěte, že máte konkrétní plán, kdy a kde v parku chcete o ruku požádat. Zajistěte, aby vás u toho magického okamžiku někdo vyfotil a nechte fotky vložit do fotoknihy s tématikou Disney.

zasnubenie6

Vyslovte se v přírodě

Máte vy a váš miláček rádi přírodu? Během léta jeďte do kempu u jezera a poklekněte, zatímco polovička obdivuje vodu. Další možností je, že půjdete na jednu ze svých oblíbených túr a požádáte o ruku v cíli nebo na vrcholu. Přizvěte několik přátel, aby šli s vámi, aby vás v ten důležitý okamžik mohli vyfotit i s tou divočinou v pozadí.

Jeďte zpět na místo, kde jste se poprvé potkali

Ať už to bylo na vysoké škole, v restauraci nebo ve vašem rodném městě, požádat o ruku tam, kde jste se poprvé setkali se svou láskou, bude velmi speciální pro vás oba. Projděte si v hlavě vše, co si pamatujete ze dne, kdy jste se potkali, než 

zasnubenie7

Žádost o ruku na pláži

Existuje důvod, proč jsou žádosti na plážích tak populární. Západy slunce vytvářejí dokonale romantické prostředí. Vyberte si odlehlejší pláž a při procházce do písku napište „Vezmeš si mě?“, nebo s mušlemi nebo to napište na surf. 

Znovu připravte své první rande

Kopie vašeho prvního rande vám jistě oživí pěkné vzpomínky mezi vámi a vaším milovaným člověkem. Pokud jste šli do restaurace, která se vám oběma líbila, zkuste si rezervovat stejný stůl, u kterého jste jedli na své první schůzce. Pokud jste šli do kina na první rande, připravte filmovou noc a sledujte film, který jste viděli poprvé společně.

zasnubenie8

Snídaně do postele s žádostí o ruku

Žádost o ruku v pohodlí vašeho domova vám dává šanci udělat tento okamžik super osobním. Dopřejte své lásce její oblíbenou snídani. Palačinky, toasty, vajíčka, vafle a kávu. Naservírujte to na personalizovaný podnos, ozdobte postel pěknými okvětními lístky růží a po probuzení položte otázku.

Rande

Pokud chcete, aby byl návrh překvapením, jděte se svou láskou na obyčejné rande, aby to nebylo nápadné. Nechte ji, ať si vybere, co budete dělat a kam půjdete. Na konci noci jednoduše poklekněte na jedno koleno a požádejte ji, abyste spolu strávili zbytek života. Určitě to nebude tušit.

zasnubenie9

Žádost o ruku nemusí být jen děsivou zkouškou. Jde o to udělat další krok ve vašem vztahu a oslavit vaši lásku k sobě navzájem. Kdokoli může připravit dokonalé zásnuby, pokud si věří. Důležité je být sám sebou a být připraven. Během příprav svatby se ujistěte, že víte, co byste měli zahrnout do pozvánky na zásnubní večírek a projděte si nápady na svatební oznámení, které bude pro vás to pravé.

Share: