Inspirace

Načerpejte insipraci, jak vyšperkovat svůj interiér fotografií na plátně

Obrazy jsou jedny z dekorací, které dokáží celou místnost značně zútulnit a dodat jí specifický ráz. Takový je fotoobraz, který si můžete nechat potisknout vlastní fotografií nebo motivem. Použitím takového fotoobrazu získáte naprosto originální doplněk, který bude mít velkou hodnotu. V tomto článku najdete pár nápadů, jak se s fotkami na plátně v bytě popasovat.

Vzpomínky jsou to nejcennější

S fotoobrazy si můžete připomínat každý den důležité události vašeho života. Nechte si natisknout na plátno oblíbenou fotografii ze svatby, nebo novorozenecké fotografie vaší ratolesti. Fotoobrazem se také mohou stát snímky z důležité dovolené, nebo momentky, které zachytily, jak se vám plní váš velký sen. Neobvyklým fotoobrazem může být například snímek ze skoku padákem nebo z potápění pod mořem. S takovými fotografiemi si budete stále připomínat atmosféru těchto momentů.

První výstava nadšeného fotografa

Každého amatérského fotografa potěší, když uvidí své dílo na velkém formátu. Na pláno nechte natisknout vaši fotografii, nebo překvapte někoho z rodiny tím, že necháte takto zvěčnit jeho dílo. Krásně na plátně vynikají fotografie přírody nebo portréty.

Panorama na více kusů

Když už je řeč o fotografiích přírody, velmi oblíbeným formátem takových fotografií jsou panoramata. Ty ale mají neobvyklý formát a na běžné plátno by bylo těžší je vyhotovit. Můžete ale zvolit originální provedení – fotografii rozdělit na více kusů a objednat si například tři čtvercová plátna. Ty poté umístíte vedle sebe s malými rozestupy a vznikne originální triplet.

Zdroj obrázku: pinterest.com

Spousta momentů na jednom plátně

Někdy se nemůžete rozhodnout, kterou fotografii na plátno nechat natisknout a máte prostě více oblíbenců. Zkuste vytvořit koláž a nechat natisknout tu. Můžete na jeden fotoobraz dostat všechna vnoučátka, nebo všechny veselé momenty ze sourozeneckého focení. Zajímavé jsou také koláže párových fotografií v průběhu let nebo třeba fotografie dětí ve stylu, jak šel čas. Fotoobraz na zeď z koláže je v prostoru veselejší a její barevnost přitáhne vaše oči k prohlížení.

Nebo bez fotografie?

Na plátno se sice většinou tisknou fotografie, ale můžete to zkusit i jinak. Co takhle nechat si natisknout svůj oblíbený citát? Existuje možnost nechat potisknout plátno textem. Vytvoříte si tak svůj vlastní motivační obraz, který vám může zpříjemnit den.

Obrazy z fotek můžete rozsvítit jakýkoli pokoj. Kromě běžných míst, jako v obývacím pokoji nebo v ložnici můžete fotografie na plátně využít i na neobvyklých místech. Mohou zdobit pracovnu, nebo je můžete zakomponovat do dětského pokoje. Pověste nad postýlky sourozenců jejich fotografie z porodnice, nebo jim nechte natisknout oblíbeného pohádkového hrdinu. Obraz z vlastní fotografie (či s vámi vybraným motivem) udělá totiž radost i těm nejmenším.

 

Share: