Návody

Focení pokladů, aneb jak fotit děti a miminka

Narození potomka je nádhernou událostí v životě. Je přirozené, že každý rodič pocítí touhu uchovat si krásné vzpomínky na období z prvních dnů života i celého dětství svého dítěte. Přinášíme vám proto několik tipů, jak získat krásné fotky vašeho pokladu do rodinného alba.

S uzlíčkem štěstí do ateliéru

Pokud si přejete kvalitní, originální a profesionální fotografie vašeho miminka, pak si určitě naplánujte návštěvu ateliéru. Vybírejte ateliéry s nabídkou focení miminek a dětí. V jejich ukázkové fotogalerii pak pátrejte po fotografiích, které se vám líbí a stylově odpovídají tomu, co si představujete.

Focení novorozenců

Fotografie z prvních dnů života vašeho dítěte vás budou těšit a dojímat navždy. Důležité je však vhodné načasování, ideální doba pro focení novorozence je totiž okolo 10. dne od chvíle, kdy vykoukl na svět. V tomto období je totiž miminko klidné. Pokud je napapané a přebalené, pak spokojeně prospí většinu dne. Díky tomu se s ním dá při fotografování dobře manipulovat a snadno vzniknou nádherné fotografie spícího miminka v košíku. Po 14 dnech od narození je pak už mnohem komplikovanější udržet děťátko v klidu. Dobré načasování je tedy klíčem ke krásným fotografiím. Doba, kdy je možné je pořídit, je totiž velmi krátká.

Focení batolat a starších dětí

Tady už to bude náročnější, protože děti často bývají velmi živé. Profesionální fotograf, který má s dětmi zkušenosti však dokáže z focení udělat zábavu. Zde doporučujeme před plánovaným focením fotografovi zavolat a probrat s ním, jaké fotky si přejete. U starších dětí je už také možné více zachytit jejich osobnost a koníčky. Vemte k fotografovi fotbalový míč vašeho chlapečka nebo oblíbenou panenku vaší holčičky a vytvořte jim krásnou vzpomínku na dětství.

Krásné momentky z dětství

Profesionální fotografie se budou krásně vyjímat v rodinném albu, ale největší hodnotu pro vás pravděpodobně budou mít momentky, které zachytíte vy sami.

Usměj se

Krásné fotografie miminka pořídíte snadno, když jej po přebalování jemně polechtáte nebo rozesmějete, a podaří se vám zachytit moment, kdy se malá tvářička rozzáří úsměvem.

Foťte okamžiky, kdy jsou šťastní a významné události v jejich životě

Mějte vždy připravený mobil, aby bylo možné zachytit veškeré důležité okamžiky v životě vašeho potomka. Nejkrásnější fotky pak vznikají, když dítě neví, že jej fotíte.

Share: