Dárkový nápad

Ekologický fotodárek – plátěná taška s potiskem

S péči o životní prostředí se setkáváme čím dál častěji v našich každodenních úkonech. Jedním z nich je i nakupování. Už i Česká republika zakázala v obchodních řetězcích rozdávání plastových nákupních tašek zdarma. Ekologové radí, přineste si do obchodu svoje vlastní látkové tašky. A pokud chcete pečovat o planetu originálně, můžete si nechat na plátěnou tašku natisknout vlastní fotografii.

Aby to mělo smysl, používejte roky stejnou tašku

Plátěné tašky vydrží věčnost. Jsou pevné, můžete se na ně spolehnout i s těžkým nákupem. Stačí potom pár takových tašek a můžete nakupovat dennodenně po mnoho let. To opravdu pomůže naší planetě. Ušetříte totiž spoustu igelitových tašek a tím i plastového odpadu. Vykompenzujete tím i odpad nebo zplodiny, které vznikly při výrobě plátěné tašky. Taková obyčejná nebo reklamní látková taška by vás ale mohla po chvíli omrzet a celý význam šetření by ztratil smysl. Plátěná taška s vlastním potiskem je něco jiného. K té každý její majitel získá vztah a nebude ji chtít dát pryč ani za desítky let až se třeba prošoupe. Na nákupy pak vyráží majitelé těchto originálních tašek s větším úsměvem a není výjimkou, že plátěné tašky nahradí i kabelky a batohy.

Pokud tedy chcete darovat nejen radost, ale i přispět péči o planetu, zkuste si objednat potisk tašky. Není to příliš složité. Stačí vybrat fotografii nebo fotografie, které chcete na tašce mít, poté je vložit do jednoduchého editoru, tam je připravit, jak se vám nejvíce líbí a objednávku odeslat. Pokud chcete hodnotu tohoto dárku dotáhnout k dokonalosti, vyberte takovou tašku, která bude z ekologické bavlny. Cena takové tašky s potiskem je 160 Kč.  Velikost tašky je 29 x 35 cm. Můžete vybírat ze čtyř barev – bílé, červené, černé a modré. V editoru máte také na výběr z různých motivů, do kterých můžete své fotografie zasadit. Potisk tašky je vždy přes celou přední stranu.

V každé takové tašce se nesou vzpomínky

Fotografie můžete vybírat různé. Někdo volí fotografie z dovolené, jiný připraví koláž z rodinných snímků. Babičku potěší, když na každý nákup ponese s sebou svá vnoučata, kamarádku, když si bude moci pyšně nosit všechny veselé vzpomínky z poslední přespávačky. Oblíbené jsou také fotografie domácích mazlíčků. Můžete také upustit od klasických fotografií a nechat natisknout na tašku nějaký vtipný obrázek na míru. Co takhle vytvořit milovníkovi filmů a seriálů plátěnou tašku s jeho oblíbenou hláškou? Někdo, kdo bere péči o planetu jako své poslání, ocení nějaký obrázek s ekologickou tématikou. A svému partnerovi či partnerce můžete vytvořit i zamilovanou tašku s nějakými vyznáními, nebo vtipy, které chápete jen vy dva. Fantazii se zkrátka u žádného fotodárku meze nekladou.

Share: